top of page

קטלוג הרצאות

סודות של גיבורות

איך אפשר למצוא יופי באפלת המלחמה? האם יש לו בכלל משמעות כשחשכה עוטפת את האנושות? בהרצאה ״סודות של גיבורות״ מזמינה אוצרת התערוכה, יערה קידר, למסע אל מאחורי הקלעים של התערוכה ״גיבורות: אופנה ותקווה במלחמת העולם השנייה״. בהרצאה משתפת יערה בתהליך העבודה ועל החוויה האישית שנלווית לעיסוק בנושא מורכב במציאות של אחרי שבעה באוקטובר. אוצרות היא תהליך שמשלב עבודה עם אנשי ונשות מקצוע, הצלחות, כישלונות, טעויות והרבה קסם. יערה תספר איך אצבעון תפירה אחד קטן הוביל לתערוכה שלמה, תחשוף את התעלומות שליוו את המחקר שקדם לתערוכה, תשתף בסיפורים מרגשים מתהליך ההפקה ותדבר על מקורות השראה שכולנו זקוקים להם במיוחד עכשיו. הרצאה כנה על מסע בין עצב ליופי, בין אובדן לאופטימיות, ובעיקר על אמונה גדולה בנשים ובאנשים.

ג'קי קנדי: הגברת הראשונה של האופנה

ג'קי קנדי, אחת מהנשים האייקוניות ביותר שנשאו בתואר הגברת הראשונה של אמריקה, כבשה את העולם בזכות סגנון אופנתי יוצא דופן ששינה את פני האופנה. קנדי הגדירה מחדש את תפקידה של הגברת הראשונה לא רק במישור הפוליטי-רשמי, אלא גם כסמל לזוהר ולסטייל אמריקאי. בהרצאה מרגשת נצלול למסע חייה, נחשוף כיצד הפכו חליפות הפסטל, כובעי הפילבוקס, הפנינים, משקפי השמש הגדולים והתסרוקת האופיינית – למופת של אופנה ונשיות. חייה של ג'קי היו מלאי תהפוכות, פסגות ותהומות: המגורים בבית הלבן, ההתמודדות עם האובדן לאחר ההתנקשות, ימיה כאם יחידנית, נישואיה השניים וחייה בניו יורק. הסגנון האלגנטי שלה, המשלב חן ונונשלנטיות, ממשיך לעורר השראה בקרב מעצבים, נשים בתפקידים ציבוריים ואוהבי אופנה ברחבי העולם. דרך בחירותיה האופנתיות והאישיות נגלה כיצד השאירה חותם על התרבות האמריקאית – ואיך אופנה יכולה לשמש סמל לחוסן ולנחמה ברגעי אובדן וטרגדיה.

סיפור מסמר שיער: אופנה ושיער

השיער עורר סערות רבות לאורך ההיסטוריה. הוא נקשר לעוצמה ולכוח, לאופנה ולפתיינות, אבל לעיתים גם לדחייה וללעג. תסרוקות מעצבות זהות ומאפשרות גם ביטוי עצמי והתאמה לרוח הזמן. אולי יותר מכל איזור אחר בגוף, לשיער יש כוח מאגי לשנות ולהטעין אותנו במראה חדש לחלוטין. יערה קידר בהרצאה על הסערות שהתחוללו בעקבות שערות: מעצב השיער של מארי אנטואנט, הפאות של אנדי וורהול, שמלות השיער של מרטין מרג׳יאלה ואלכסנדר מקווין או הציור ״מקור העולם״ של גוסטב קורבה. . מסע אל קצות הגוף ואל הסערות הפוליטיות והתרבותיות של היסטוריה.

הדוגמנית לבשה כורסה: על אופנה ופרפורמנס

בין דגמי קוטור לאופנת רחוב הופיעו על מסלולי התצוגה כמה מהמיצגים האמנותיים המעניינים ביותר. טיירי מוגלר, חוסיין שאלאיין, צמד המעצבים ההולנדי ויקטור ורולף ומעצבי על נוספים בראו עולמות בלתי נשכחים, שילבו בין אופנה לפרפורמנס ולטכנולוגיה, והגדירו מחדש את הקשר שבין תצוגות אופנה לאמנות המיצג. שיתופי פעולה בין אמני מיצג למעצבי אופנה יצרו מראות יוצאי דופן ואפשרו לנפץ בגדים לרסיסים וללבוש כורסאות. יערה קידר בהצצה אל מאחורי הקלעים של אופנה ופרפורמנס על המסלולים הנחשקים בעולם.

ללבוש את המחר: על אופנה וטכנולוגיה

האם בקרוב נלבש שמלות שנוצרו מקורי עכביש מלאכותיים ונצא לעיר עם תיק ערב מעור עשוי פטריות? הדקו חגורות: העתיד כבר כאן. הטכנולוגיה בשנים האחרונות הפכה חלק בנפרד מעולם האופנה: המעצבת ההולנדית איריס ואן הרפן מרחיבה את גבולות הגוף האנושי בהדפסת תלת-ממד, והמותג קופרני מרסס על דוגמנית שמלת קוטור באמצע תצוגה. איך שמלות משנות את צבען בהתאם למצב הרוח של הלובשת? מה קורה כשהשמלה ״מתעוררת״ לצלילי מוזיקה? מה צופן העתיד לאחת מהתעשיות המזהמות ביותר? יערה קידר במפגש פסגה עתידני בין הוט-קוטור לפלאי הטכנולוגיה. מסע אל אופנת העתיד ואל העולם שאותו היא מלבישה.

סודות מהנשף

התערוכה ״הנשף״ היא תערוכת עיצוב האופנה הגדולה ביותר שהוצגה במוזיאון העיצוב חולון. ההרצאה "סודות מהנשף" תספק הצצה בלעדית לתהליך היצירה המורכב של התערוכה, שארך שלוש שנים. האוצרת יערה קידר תספר על מהלך האוצרות הייחודי, על האופנה כשער למסע בזמן, ועל יכולתה לנתק מהמציאות ולהביע משאלות. יערה תשתף בשאלות מסקרנות בהן עסקה במשך התהליך: איך ממחישים היסטוריה דמיונית של נעלי סינדרלה? האם ניתן להקים לתחייה שמלות נשפים מהמאה ה־18? איך הופכים סיבים אופטיים לשמלה, וקלקר ומלט להררי מקרונים? ומה הקשר בין ליידי גאגא וביונסה לחולון ולאופנה ישראלית? יערה תוביל אותנו במסע ויזואלי בין חלומות ומציאות, אושר ואושר, מחשבות על פרופורציה ועל גבולות הטעם הטוב, ותחשוף חידות, דילמות ותעתועים ייחודיים לחיבור בין אופנה, היסטוריה, מוזיאונים ודמיון.

סודות ממפעל החלומות: אלבר אלבז

סיפור חייו ויצירתו של מעצב יחיד בדורו הפך לתערוכה עם מסר לעתיד של כולנו. ערב מכשף שמספר על המפגש בין אוצרת התערוכה יערה קידר למעצב הישראלי המצליח בכל הזמנים אלבר אלבז. התערוכה ״אלבר אלבז: מפעל החלומות״ הוצגה במוזיאון העיצוב חולון עד ספטמבר 2023 וסיפרה את סיפורו האישי והמקצועי של מעצב נדיב לב, שהיה בעשייה תמידית וסלד מרטרוספקטיבות. ההרצאה היא הצצה בלעדית אל מאחורי הקלעים של תערוכה על חיים ועל חלומות: תהליכי היצירה הארוכים והמורכבים, עבודה עם האנשים שהכירו את המעצב מקרוב, הגילויים המרגשים והכוחות המניעים היסטוריונית ואוצרת אופנה. יערה תספר בנימה אישית על הטלטלות שבין המתוכנן למפתיע, על כישלונות ועל הצלחות, ועל טעויות שהתבררו כדבר הטוב ביותר.

בסין מבעד למראה

״Made in China״? – לא מה שחשבתם. מסע בין מזרח למערב בעקבות התערוכה "China Through the Looking Glass" שהוצגה במוזיאון המטרופוליטן ב-2015. ההרצאה תעסוק בהשפעת האסתטיקה הסינית על אופנת המערב ובקסם של סין ושל המזרח הרחוק, שהצית את הדמיון המערבי החל מהמאה ה-16 ועד איב סן לורן. הדיאלוג התרבותי יעלה גם שאלות אתיות שצצות בעקבות ייצוגה של ״אחרות אתנית״ במוזיאונים מערביים. איך קשור האופיום לסיפורן של סין והמערב? מה משמעותו של הצבע האדום בתרבות הסינית? ואיך שמלות משקפות את הרגשות העמוקים ביותר בסרט הבלתי נשכח "מצב רוח לאהבה".

על החיים ועל המוות! האובססיה לשחור, משמלות אבל ועד השמלה השחורה הקטנה

איימי ווינהאוס שרה לו שיר הלל, אנשים פחדו ממנו, מעצבי אופנה לא יכולים בלעדיו – שחור, צבע עם היסטוריה עשירה, אינסוף משמעויות תרבותיות וכוח שאי אפשר לעמוד בפניו. יערה קידר תספר את עלילותיו המופלאות: איך התגלגל מצבע השמור לאנשי דת אל מקומו בבית המלוכה, מה הקשר שלו לאבלוּת וכמובן כיצד הפך לשיא האופנה של בתי הקוטור. מסע צבעוני בין שמלות ויקטוריאניות, השמלה הקטנה השחורה של שאנל והביריות של בטי בופ. על מחאה, סקס ופאנק בשנות השבעים ועל התעתועים ההיסטוריים של הצבע שהוא בה בעת דבר והיפוכו.

קוקו שאנל וקרל לגרפלד: בליינד דייט של טיטאנים

קוקו שאנל וקרל לגרפלד מעולם לא נפגשו. בשנת 1983 ירש לגרפלד את מקומה של קוקו כמעצב הראשי בבית האופנה שאנל והפיח חיים חדשים במיתולוגיה שהותירה אחריה: השמלה השחורה הקטנה, שרשרת הפנינים ותיק 2.55 המפורסם – סמל השיק הצרפתי. הצטרפו אל יערה קידר למסע בזמן בעקבות בית האופנה האיקוני. המסע יתחיל בסיפורה של קוקו שאנל ויסתיים ביומו האחרון של לגרפלד. נצלול אל היקום המסעיר ורווי הסודות האפלים של בית האופנה המפורסם בעולם, נגיע עד לעברו המסתורי וממנו אל ההווה ואפילו אל העתיד שלו. ההרצאה תלווה בהצצה לתערוכת הענק ״קרל לגרפלד: קו של יופי״ במוזיאון המטרופוליטן בניו יורק מ-2023, וגם, איך לא, לערב המט גאלה הנוצץ שליווה את פתיחת התערוכה.

ריקוד מושחת: אופנה, בלרינות ואדגר דגה

הרקדניות בפסלים ובציורים של אדגר דגה שבו את ליבו של כל מי שהביט בהן, אך מאחורי הדימוי הקוסם מסתתר סיפור אפל על הקשרים הסבוכים שבין מחול לאמנות יערה קידר תחשוף בהרצאה את סיפורן של רקדניות הבלט המפורסמות, שהפכו למקור השראה לאמנים ולמעצבים ואת הקשרים הנסתרים שבין עולם הבלט לעולם האופנה: דימוי הגוף בחלל, הניסיון לתפוס את הרגע החולף, והקשר שבין הגוף, לבגד ולתנועה זהו מסע ויזואלי מרתק שישוטט בין יופי לכאב, בין נעלי בלרינה לעקבי סטילטו, ובין דיור, שאנל ואיסי מיאקה.

שוקינג פינק: ההיסטוריה וההיסטריה של הצבע הורוד

איך הפך הוורוד מצבע שבו התהדרו גברים משחר ההיסטוריה לצבע חמוד של ילדות? כיצד התגלגל ומצא את מקומו בתרבות הפאנק, ההיפ-הופ, האוונגרד ובפמיניזם? ואיך יוצרים תערוכה שכל כולה מוקדשת לצבע אחד? ההרצאה מפגישה רגעי שיא בתולדות האמנות עם היסטוריה, קולנוע, ארוטיקה והוט קוטור, וגם מוזיקה, תופעות תרבותיות וכוכבות פופ – ממדונה ועד ליידי גאגא. מסע בעקבות ההיסטוריה המפתיעה וההפכפכה של אחד הצבעים השנויים במחלוקת עד עצם היום הזה.

שחור על גבי בן: מהיפ-הופ ועד ׳בלאק לייבס מאטרס׳

מתי הופיעה לראשונה דוגמנית שחורה על שערו הנכסף של ה״ווג״? (רמז: לא כל כך מזמן). מי המעצבים פורצי הדרך ששילבו דוגמניות שחורות עוד לפני שנטבע המונח ״גיוון אתני״? קשה לדמיין את ההווה האופנתי ללא תרבות אופנת הרחוב השחורה, מוזיקת ההיפ הופ ושורת כוכבים – ריהנה, קניה ווסט, ביונסה, וירג׳יל אבלו – שהגיעו ללב המיינסטרים. כיצד נפרצו שעריה של תרבות האופנה הלבנה? איך דוגמניות שחורות ומעצבים אפרו אמריקאיים תרמו לאידיאל היופי המשתנה? ברוכות הבאות לכוח השחור החדש שמערער על הגבולות ומשרטט אופק מגוון, יפה וחדש.

Diva! לא מהעולם הזה

המסע בעקבות הדיווה מתחיל בבמות האופרה באיטליה של המאה ה-16 ומגיע עד לאלטון ג׳ון והפרפורמרים הגדולים של המאה ה-20. יערה קידר בהרצאה שהיא חגיגה מוזיקלית של אלילות ושל סגידה אליהן דרך התערוכות והמלתחות שמשרטטות את הדיווה של כל תקופה ותקופה: ברברה סטרייסנד, דולי פרטון, שר, ויוויאן לי ורו פול. התכוננו למקהלה של דיוות חצופות, מלתחות גרנדיוזיות, סגנון שלא דופק חשבון ואישיות שאי אפשר לעמוד בפניה.

לנצח, מרילין מונרו

מרילין מונרו: שחקנית, דוגמנית, זמרת, אלילה מפורסמת ומסתורית. מונרו היא אגדה בלונדינית שהתרחשה באמת ודרכה אפשר לשרטט את אמות המידה של הסטייל המיתולוגי: השמלות הזוהרות על השטיח האדום, הסגנון היום-יומי והלא מתאמץ, גזרת שעון החול וכמובן הבלונד הנצחי ונקודת החן שנעשו לסימני היכר. בתרבות האמריקאית של שנות החמישים הייתה מונרו מי שפילסה את הדרך בזכות הבנתה העמוקה את כוחה של האופנה: היא חוללה שערוריות עם שמלות חושפניות של מיטב המעצבים האמריקאים בתקופתה, ואילו במרחב הפרטי היא העדיפה להתלבש בפשטות, וללכת לישון לבושה בשאנל 5. מתחת לבלונד ולשמלה המתנפנפת התמודדה מונרו עם משברים אישיים ונלחמה נגד גזענות. היא נותרה חידה בלתי מפוענחת, ונוכחותה מהדהדת גם בדמויותיהן של נשים אייקוניות כמו מדונה. יערה קידר בהרצאה על דמותה המכשפת של מרילין מונרו והבלונד שאי אפשר לעמוד בפניו.

גרייס ג׳ונס: מהפכה של אופנה

״מוזר, ראיתי את הפנים האלה בעבר״, שרה ג׳ונס באחד מלהיטיה ומשקפת את הדיאלוג של הסביבה עם דמותה השנויה במחלוקת. הילדה מג'מייקה, שהגיעה לניו-יורק ופרצה לתודעה הציבורית, מקפידה להלך על הקצה עם מראה אנדרוגני, סגנון אופנתי ייחודי ומשחקי מגדר פרובוקטיביים. בשנות השבעים נמשכה אל הגל החדש במוזיקה וליוותה את השינוי המוזיקלי במהפך ויזואלי דרמטי במיוחד, שכהרגלה זכה לנוכחות בימתית אדירה. ז׳אן פול גוד וקית הרינג עיצבו לה תלבושות ופיליפ טרייסי עיצב עבורה כובעים. ג'ונס היא לא רק זמרת, היא אימפריה של משחק ושל דוגמנות, של סטייל מקורי ושל מסרים חתרניים המערערים על תפיסות מיושנות של גזע, מין ומגדר. יערה קידר בהרצאה על דמות מעוררת השראה, שמלמדת את כולנו שהעולם הוא במה ואנחנו צריכים לא לפחד ולהציג עליה את הגרסה הבלתי רגילה של עצמנו.

הילד הרע של עולם האופנה: ז'אן פול גוטייה

סיפורו עוצר הנשימה של ז׳אן פול גוטייה, המעצב הצרפתי שטלטל את עולם האופנה בדרכו לפסגה. הילד הרע של האופנה הצרפתית היה נטול הכשרה פורמלית אך גם נטול פחד. הוא קרא תיגר על הנכון והמקובל והגדיר מחדש מהו יופי. בחיבור בין אופנת רחוב לקוטור נולדו כמה מהקולקציות מעוררות המחלוקות והמתריסות ביותר, ועיצוביו האיקוניים – חליפת המלחים, חזיית הקונוסים והמחוכים לגברים – כבשו את ליבנו בסערה. גוטייה הלביש את מדונה, בוי ג׳ורג׳, קים קרדשיאן, קרלה ברוני, ליידי גאגא ונעמי קמפבל, ועיצב תלבושות שהפכו לקאלט בסרטים כמו ״האלמנט החמישי״. יערה קידר בהרצאה שחוגגת את כוחם של בגדים לחולל שינוי בעזרת דמיון ולא מעט חוצפה צרפתית. נבקר בתערוכה שהוקדשה לו במוזיאון ברוקלין ונתחקה אחר דרכו החלוצית ושהגדירה מחדש אידיאלים של יופי בסוף המאה ה-20.

עלייתו ונפילתו של ג׳ון גליאנו

עלייתו ונפילתו של המעצב הגאון והשנוי במחלוקת ג׳ון גליאנו. יערה קידר בסיפור מטלטל על המעצב שברא עולמות פנטסטיים, מתח את גבולות הדמיון והגדיר מחדש את האופנה. במהלך קריירה מפוארת בתפקיד המנהל האמנותי של בית ז'יבנשי ושל בית דיור הוא יצר כמה מתצוגות האופנה המסעירות בהיסטוריה, הגיע לשיאים, אך גם לתחתיות. מסע בעקבות מעצב בעל סגנון ייחודי, שעבודותיו נשענות על השראות יוצאות דופן מההיסטוריה ועל הבנה עמוקה של הרגע התרבותי שבו הוא פעל. מסע על סלידה ועל חמלה, על טירוף של טעם טוב ועל אובדן זמני של אמות מידה מוסריות. רכבת הרים של אחד ממעצבי האופנה הטובים הפועלים בעולם היום.

אמביציה בלונדינית: מלכת הפופ מדונה

למלכה אין כתר, אבל יש לה חזיית קונוסים, גרבוני רשת וקוראים לה מדונה! הדיווה האולטימטיבית של עולם הפופ המערבי, שבתקליט הראשון הטריפה את העולם עם סטייל חדש, ממשיכה עדיין לעצב ולהשפיע על עולם האופנה. מדונה היא אמנית הפרסונה הבימתית, מי שהשתמשה בבגדים ובאביזרים כדי לקדם מהפכות חברתיות ולהתמודד עם ביקורת ציבורית בלתי פוסקת. יערה קידר בהרצאה על אחת מהאלילות המודרניות, סיפור על אומץ לב ומחירים אישיים, שעובר דרך התחנות המוזיקליות והבחירות הסגנוניות של מי שלובשת ופושטת דמויות ותמיד נשארת היא עצמה. מדונה, זה שיר אהבה.

הבננה לובשת פראדה: אופנה ואוכל

אוכל ולבוש כבר מזמן אינם רק צורך בסיסי. התרבות טוענת אותם במשמעויות לאומיות, מעמדיות, מגדריות ואחרות, ומאחוריהם חבוי עולם שלם של תשוקות, של מסורות ושל שאיפה ליופי. יערה קידר מציע ארוחת טעימות שתעבור בשמלות נשף עם לובסטרים, קוקטייל שהשפיע על סגנון אופנתי בתקופת היובש, שמלות מסוכר, נעליים מבננות, תיקי אבטיח ועוד. זוהי הזמנה למסע מעורר תיאבון אל הקשרים הלא צפויים שבין אופנה לאוכל שעוברים בשאלות על טעם טוב ורע, בקשר שבין אופנה מהירה לג׳אנק ופוד ובתשוקות הכי עתיקות של האנושות: לאכול ולהתלבש.

לא לפי הספר

מה עושה השמלה של אליס בשיר של הביטלס? איך הפכו אוסקר ויילד ווירג'יניה וולף לגיבורי אופנה? באיזה סיפור נולדה השמלה השחורה הקטנה של אודרי הפבורן? איזה סוד מסעיר מסתתר מאחורי הנעליים האדומות של דורותי? ואיזו משוררת הפכה לכוכבת רוק ועיצבה סגנון של דור שלם? הרצאה מרתקת בעקבות ארון הבגדים של סופרות, סופרים ודמויות ספרותיות שהפכו לחלק מהזיכרון התרבותי של כולנו. מה מספרים לנו הבגדים שלהם ואיך הם השפיעו על עולם האופנה? את ההרצאה מלווה וידאו ארט של המאיירת גפן רפאלי ואמן הווידאו רינו אבידר.

להתיר את הקשר בסינר: שחרור ומחאה- מהמטבח אל מסלולי הקוטור

מעלה התאנה של חווה ועד לסינרים ב״סקס והעיר הגדולה״ – סיפורו המפתיע של הסינר הלא-תמים, אחד מפריטי הלבוש הטעונים ביותר. יערה קידר בהרצאה על סוד כוחו של הסינר. הפריט הפרקטי והיום-יומי מתגלה כסמל לתשוקה, לפריון ולמיניות נשית. סיפורו של אביזר שבכוחו לכבול ולשחרר, ליישר קו עם המוסכמות ובה בעת לפרוץ את הגבולות. הסינר שזוהה עם בני המעמד הנמוך זכה גם לגרסאות מעוטרות בקרב בנות אצולה, הוא חבק מותני משרתות ובאותה נשימה קנה לו מעמד של פריט יוקרתי. מה מצאו בו מעצבי-על כמו שאנל, פראדה ודריס ואן נוטן? ולמה ההיפסטרים של ברוקלין לובשים אותו בגאווה?

לצבוע את העולם ברגש: אופנה, קוביזם וסוניה דלונה

בואו לגלות את האמנית והמעצבת המפורסמת שכלל לא ידעתם שאתם מכירים. ההרצאה מגלה את סיפורה המופלא של סוניה דלונה, יהודיה-אוקראינית שהייתה מהאמניות הגדולות של תחילת המאה ה-20, והראשונה שמוזיאון הלובר הקדיש לה רטרוספקטיבה. בין שתי מלחמות עולם ומתוך מלחמת ההישרדות הפרטית שלה, הצליחה דלונה ליצור מהפכה בקוביזם והפכה למעצבת פורצת דרך ששילבה בין אופנה, אמנות ועיצוב רב תחומי. עיצוביה של דלונה משפיעים עד היום על דמיונם של מעצבים ומותגים מפורסמים כמו בית פנדי, סלין, פראדה, ולנטינו והרמס, וחיים לנצח על המסלולים בתצוגות עכשוויות.

מוגלר: גאונות, טירוף ופנטזיה

פנטזיה, אמזונות, מדע בדיוני והוט קוטור מתערבבים זה בזה בסיפורו המסעיר של טיירי מוגלר. הוא נולד למשפחה צרפתית שמרנית, את צעדיו הראשונים עשה כרקדן בלט קלאסי, אך נטש את המחול לטובת אופנה. במהרה התברר שהבמה לא נטשה את מוגלר והתלבושות התיאטרליות שיצר יטלטלו את מסלולי התצוגה בעולם עד מותו ב-2022. יערה קידר מספרת את סיפורו יוצא הדופן של אחד מהמעצבים הנועזים והחדשניים של סוף המאה ה-20, ומתבוננת ביצירתו הפלאית דרך תערוכת-ענק נודדת שהוקדשה לעבודתו. העיצובים השערורייתיים, חליפות הכוח העוצמתיות ותלבושות תיאטרליות חברו למופע לא מתנצל ששילב פנטזיות מיניות, פטיש וגלאם. מוגלר הגדיר מחדש נשיות בחגיגה של אופנה ותשוקה הרבה לפני עידן מי-טו.

מחוץ למשבצת: אופנה, שח מט וגאמביט המלכה

בעקבות הסדרה שסחפה את העולם, גאמביט המלכה, הרצאה בעקבות ההיסטוריה המפתיעה שמחברת בין שחמט לאופנה, סוריאליזם והוט קוטור. נדבר על אופנת הסיקסטיז, פמיניזם, ועל סודות מפתיעים בעיצוב התלבושות בסדרה.

מידות טובות: על אידיאל היופי הנשי, מרובנס ועד גוטייה

ה״אישה הרוּבַּנֵסְקִית" – האישה בעלת הקימורים ששמה נקשר ביצירותיו של רובנס, מגדולי הציירים, זכתה לאהבה רבה במאה ה-16. אך במאות שחלפו מאז השתנה היחס כלפיה ללא היכר: הנשים האהובות של רובנס זכו למבט ביקורתי מצד החברה ובפרט מצד תעשיית האופנה. בשנות התשעים מגיע המבט הביקורתי לשיא חדש, עם הולדתו של ה״הרואין שיק״ וסגידה חדשה לרזון, אך דווקא באותו זמן עולה למסלול דוגמנית ה״פלאס סייז״ הראשונה. ההרצאה יוצאת למסע בין נקודות שונות על ציר הזמן, מתחקה אחר התהפוכות באידיאל היופי ובתפיסת הגוף הנשי, מרובנס במאה ה-16 דרך המוזות האהובות של ז'אן פול גוטייה ועד לזמרות ליזו ונטע ברזילי.

נמרות של נייר: הנשים החזקות שעיצבו את עולם האופנה, ממארי אנטואנט ועד אנה וינטור

איך ידעו מה נחשב לאופנתי לפני שהיה מגזין אופנה? ואיך התגלגל אוסקר ויילד להיות עורך אופנה? אנה וינטור ומגזין ״ווג״ הם חוליה בשרשרת מפוארת של מגזיני אופנה שתחילתה בתקופה האליזבתנית (!). ההרצאה תתחקה אחר הדרך של מגזין האופנה ממדור קטן וזניח לכרכים כבדי משקל, שקבעו את סדר היום האופנתי בעולם המערבי. זו הזמנה לעלעול ביקורתי, לביקור במסדרונות המערכת ולהיכרות עם תפקידה החמקמק של העורכת הראשית ועם עתידו של המגזין המודפס בעידן האינטרנט. ברוח העת הנוכחית נדבר גם על מקומה של אופנה בזמן מלחמה, התנגדות מגיפה, ואיך הן מקבלות ביטוי בדפי הכרומו.

נסיכה בלי ממלכה: סיפור האופנה של דיאנה

מה הפך את הנסיכה דיאנה לאייקון אופנה שממשיך לפעום בלבבות המעריצים כמעט 30 שנה לאחר מותה? יערה קידר בערב שהוא מכתב אהבה לנסיכת האופנה ולֹמלתחה שלה: מסע מרגש אחר החיים תחת עדשות המצלמה, הבחירות והסיכונים האופנתייםושיתופי הפעולה עם מעצבים שונים מעולמות הקוטור ואופנת הרחוב. זהו סיפור על נסיכה ועל המורשת האופנתית שלה, על האופן שבו הפכה את הסגנון שלה לכלי נשק חשאי, ועל האופן שבו העבירה ביקורת על בית המלוכה והשפיעה על הזירה העולמית. זהו סיפור על אישה יחידה במינה, נסיכה שידעה להשתמש בכוח של האופנה וכבשה את העולם בסערה.

יום הולדת למטרופולין

בואו איתי לניו יורק! איך הצליח מוזיאון המטרופוליטן בניו-יורק ליצור את אחד מהאירועים המתוקשרים בעולם האופנה דווקא כשכל העולם בבידוד? הצטרפו אליי למסע מפתיע בחללי המטרופוליטן לכבוד חגיגות יום הולדתו ה-150. מה עושות השמלות של פראדה והחליפות של ורסאצ׳ה באגף ימי הביניים? איך שינו יצירות אמנות שנבזזו על ידי הנאצים את המוזיאון? ומה הקשר לסרט ״כשהארי פגש את סאלי״, לקבר תות אנך אמון, לשאנל ולביונסה? ברוכים הבאים אל המוזיאון המופלא בעולם, הסיור יתחיל ממש עוד מעט.

כשהמוזות לא שותקות

מלחמות הן אירועים הרסניים ואפלים, אבל לא פעם אמנים ואמניות הופכים את הטראומה, הכאב והאובדן ליצירה. ההיסטוריה, כמו בימים אלה ממש, מלמדת אותנו שיצירות תרבות שנוצרו ברגעים קשים יכולות לתת לנו השראה, תקווה ונחמה, ומזכירה לנו שלמילים, לצבעים ולצלילים יש כוח מרפא והכרחי. יערה קידר מזמינה אתכם לאירוע מיוחד על יכולתן של המוזיקה, האמנות, הקולנוע והשירה להציע משמעות בעיתות משבר: זמרות וזמרי מלחמה – מלאונרד כהן ועד מרילין מונרו, פרח הפרג שפרח במפתיע מתוך ההריסות, השירה של יהודה עמיחי ו-ויסלבה שימבורסקה, תפקידו המעודד של השפם, הסיפור המוזר על קעקועים וגם המקור לסרט הצהוב שמסמן את התקווה לשיבה הביתה. ניהול מוסיקלי בפסקול, בשירה ובנגינה: אורן ברזילי

יאיוי קוסאמה: סיפור אהבה בנקודות

הרצאה על שיגעון, יצירה, קריסה והצלחה בין נקודות, דלועים וחדרי אינסוף. יאיוי קוסאמה, המוכרת כאמנית הנקודות היפנית, היא מהאמניות המצליחות ביותר בעולם. היא חוגגת 95 ובעידן האינסטגרם האמנות שלה פופולרית מאי פעם. יצירותיה מגוונות וסימני ההיכר הוויזואליים והצבעוניים שלה הפכו את עבודותיה למופע מהפנט של איקוניות ממכרת. מסע מנוקד בעקבות חייה הסוערים של קוסאמה דרךהאמנות המהפכנית שלה, האופנה החתרנית, לואי ויטון, טירוף, קריסה ותהילה.

הצבעים הנסתרים של פרידה קאלו

מי לא מכיר את האמנית המקסיקנית פרידה קאלו? אמנית שהיא תעתוע בלתי פוסק שמושך קהל וחוקרים כבר יותר מחצי מאה. הציורים, הצבעים והנושאים המקוריים המזוהים איתה הפכו לשם דבר בעולם האמנות, אך החיבור שלה לאופנה וללבוש מוכר פחות. יערה קידר מזמינה אתכם להביט מחדש בקאלו, מי שראתה במראה החיצוני חלק בלתי נפרד מאמירה אמנותית והפכה לאחת ההשראות הבולטות בעיצוב, באופנה ובתרבות – לז׳יבנשי, לגוטייה ואפילו למדונה. סיפור שבו שזורים כאב, יופי, מוגבלות פיזית, פמיניזם ועוצמה, והוא מסופר דרך הטקסטורות, הצבעים, הלבוש, התכשיטים והחתרנות של קאלו שהקדימה את זמנה.

ויויאן ווסטווד: מלכת הפאנק והקוטור

מסע פרוע בעקבות המלכה האלטרנטיבית של האי הבריטי: המעצבת שחוללה מהפכות, סללה את הדרך לסגנון חדש ובועט והשפיעה על דורות של יוצרים. בדצמבר 2022, בגיל 81, הלכה וסטווד לעולמה והותירה אחריה מורשת מפוארת: היא התפרסמה כאחת הדמויות המשפיעות בסצנת הפאנק של שנות ה-70 והפכה לאחת המעצבות המצליחות והנחשקות בעולם. וסטווד לא היססה לשלב בין אופנה ויקטוריאנית, פאנק, הומור, פוליטיקה וקיימות, וערבבה בין תרבות גבוהה ונמוכה ליצירת חזון אופנתי חדש. ההרצאה של יערה קידר תעקוב אחר סיפורה של המעצבת הבועטת שחתרה תחת מוסכמות מיושנות וניפצה את הגבולות המסורתיים שבין אופנה, תרבות ומוזיאונים – מעצבת שאילפה מחדש את הסגנון הבריטי, לעיתים עד פרודיה, והותירה חותם עמוק על עולם האופנה והתרבות.

ז׳ה טם: רונית לאקבץ

גיבורת תרבות ישראלית ובין־לאומית, פעילה חברתית למען נשים בכלל ולמען נשים מזרחיות בפרט, ומוזה לאמנים וליוצרים — רונית אלקבץ הטביעה את חותמה בקולנוע, במשחק ובאופנה. ביצירתה ובדמותה חיברה אלקבץ בין השוליים למרכז, בין אופנה לאמנות, בין באר שבע וקריית ים לתל אביב, בין מוֹגָדוֹר לפריז ובין ישראל לעולם. אלקבץ הייתה אישיות יוצאת דופן שהלכה מהעולם בטרם עת, אך הדמויות שבראה יוותרו לעד בזיכרון התרבותי. התערוכה ״ז׳ה טם רונית אלקבץ״ (2017) הוצגה בהצלחה במוזיאון העיצוב חולון בשיתוף פעולה עם שלומי אלקבץ וחיברה בין אמנות ואופנה דרך ארון הבגדים של אישה בלתי נשכחת. המלתחה של רונית הייתה ארכיון מופלא שטופל בקפידה – הבגדים, האביזרים והנעליים הם מעין כּמוּסָת זמן, שאצרה רגעים מחייה ואפשרה מבט מחודש ומעמיק על דמותה ועל יצירתה. יערה קידר, אוצרת התערוכה, תספר את סיפורה של איקונת התרבות והאופנה, ותשתף בסיפורים מאחורי הקלעים של תהליך האוצרות.

האופנה על פי אנדי וורהול

אנדי וורהול, אמן הפופ המפורסם ביותר בעולם, חלם להיקבר בג׳ינס. הוא החל את דרכו כמעצב נעליים, עיצב שמלות מנייר וניסח שפה שלמה של אופנה. וורהול הבין את כוחה של האופנה להפוך דמות לאייקון תרבות: הוא עיצב את לעצמו שלל מופעים, אסף באדיקות את מאות הפאות שחבש, ואצר סביבו פָּמַלְיָה שהפכה בעצמה ליצירת אמנות מוקפדת. יערה קידר מזמינה אתכם למסע בעקבות חייו המרתקים של גיבור העל של האמנות המודרנית ואהבתו הבלתי מעורערת לאופנה ולקסמים חזותיים. סיפורו יוצא הדופן של וורהול דרך האנשים שהקיפו אותו, ההיסטוריה של הפאות המפורסמות ומעצבי האופנה ששואבים השראה מיצירתו ושומרים על דמותו חיה ובועטת – על המסלול, ברחוב, באופנה ובתרבות.

האישה שהפכה סטילטו לכובע: אופנה סוריאליזם ואלזה סקיאפרלי

מסע חלומי בעקבות המעצבת האיטלקייה אלזה סקיאפרלי, וטביעת אצבעה הייחודית. עיצוביה הפנטסטיים והמכושפים טלטלו את העולם בעשור שבין שתי המלחמות הגדולות וממשיכים לשמש מקור השראה למעצבי אופנה גם היום. סקיאפרלי הושפעה מהזרם הסוריאליסטי, מהעיסוק בתת-מודע ובחלומות, ומהיופי שבחוסר ההיגיון. יחד עם סלבדור דאלי היא יצרה מערכות לבוש פורצות דרך: שמלת שלד, כובע הסטילטו המפורסם ושמלה מעוטרת בלובסטר ענקי. היא שיתפה פעולה עם מיטב אמני התקופה, בהם הצלם מאן ריי, האמן ז׳אן קוקטו והפסל ג׳יאקומטי, וקראה תיגר על מושגים כמו יופי ומגדר. מה היה סוד קסמה של המעצבת האיטלקייה שהגיעה לפסגת האופנה הצרפתית? מה בינה לבין בית האופנה הנושא את שמה היום? ומה הקשר לליידי גאגא, קרדי בי, קים קרדשיאן וביונסה?

האפיפיור לובש פראדה: אופנה ונצרות

איך קשורה האופנה לדת הקתולית? ואיך קשור האפיפיור ליהלומים, פראדה, דולצ׳ה וגבאנה, וריהאנה? הרצאה בעקבות ״גופים שמימיים״, התערוכה הפופולרית ביותר בתולדות מוזיאון המטרופוליטן ששברה שיא של 1.65 מיליון מבקרים. הדיאלוג הוותיק בין דת לאופנה חושף קשרים מרתקים: כיצד הדת הקתולית שאבה השראה מעולם האופנה, אבל גם איך מעצבי אופנה עכשוויים משלבים אלמנטים מהלבוש היהודי. בואו למסע בין מקורות המסורת לתפירה עילית, במפגש בין אופנה, פולחן, אמונה וסטייל.

הבשורה מבית דיור

המעצב האגדי כריסטיאן דיור עמד בראש בית האופנה שלו רק 10 שנים, אך בזמן קצר שינה את פני האופנה לנצח. לאורך השנים התחלפו המעצבים בבית אופנה, אבל רוחו של דיור עדיין מרחפת מעל המקום. התערוכה ״דיור: מעצב החלומות״ נודדת בעולם במשך שנים ומעידה על העניין הציבורי והתרבותי במורשתו ובעיצוביו גם היום. יערה קידר יוצאת למסע היסטורי במסדרונות בית האופנה דרך הסיפורים של דיור עצמו לצד אלה של המעצבים שירשו את מקומו, בהם ג'ון גליאנו השערורייתי ומריה גרציה קיורי, האישה הראשונה בתפקיד ומי שהכניסה את הפמיניזם בשערי בית האופנה.

הזהב הכחול: ג׳ינס, אינדיגו והוט קוטור

עשרות אלפי טונות של פיגמנט האינדיגו מופקות בעולם מדי שנה, עדות לעל-זמניות של ״הזהב הכחול״. כמעט 150 שנים מאז נולדה והקלאסיקה הכחולה חיה, בועטת ושומרת על מעמדה הבלתי מעורער. לפי הערכות, בכל שנה נמכרים 450 מיליון מכנסי ג׳ינס. איך הגיע פריט שהיה מזוהה עם מעמד הפועלים אל מסלולי התצוגות של מעצבי העל? כיצד הוא מצא את דרכו לתלבושות של רקדני בלט? מדוע דווקא האינדיגו האצילי נסחר כזהב לאורך ההיסטוריה? ואיך ג׳ינסים מהמאה ה-19 הפכו לפריטים נחשקים ונדירים שנמכרים במאות אלפי דולרים? אופנה, תפירה עילית והיסטוריה נשזרות יחד למסע בעקבות הג׳ינס ומגלות אינסוף רבדים וגוונים של כחול.

הכל אודות איב: אופנה, אמנות ואיב סאן לורן

השילוב בין אופנה ואמנות שבר שיאים בחייו וביצירתו של המעצב האיקוני איב סן לורן. אמנות ואמנים הסעירו אותו, יצירות העניקו לו השראה, וטעמו הייחודי הפך אותו לאחד מאספני האמנות החשובים בדורו. זהו מסע בעקבות סיפור חייו הסוער של מי שהתחיל את דרכו בגיל 20 כמעצב הראשי בבית דיור ובהמשך הקים את אחד מבתי האופנה הגדולים והמשפיעים בעולם. ההרצאה של יערה קידר היא חגיגה מכשפת של אופנה ואמנות כמו שרק סן לורן היה יכול לרקוח: מהאוסף הבלתי נשכח שלו, דרך ההשראות מאמנות מערבית ולא מערבית, ועד לתערוכת-ענק שהוקדשה לו ב-2022 והתפרסה על פני לא פחות משישה מוזיאונים בפריז

המספריים של מאטיס: קנב, אופנה וטקסטיל

יצירותיו של אנרי מאטיס וההשפעה שלו על דור שלם של יוצרים, מעצבים ואמנים אינן מותירות ספק באשר לתפקידם האדיר של אופנה ושל טקסטיל בסיפורו. במפתיע מדובר דווקא בפן מוכר פחות ביצירתו. מאטיס גדל בצרפת במחוז שהתמחה באריגת טקסטיל ובבגרותו עבר לפריז והפך את הטקסטילים שאסף למקור השראה מרכזי ביצירתו. בהרצאה תספר יערה קידר איך מאטיס הפך את הטקסטיל מרקע בציורים למרכזה של היצירה, ואיך הפכו המספריים למכחול שאיתו צייר עד סוף ימיו. נכיר את מאטיס, מעצב תלבושות הבמה, לצד מאטיס האמן המפורסם. מסע אל הצבעים העזים, הטקסטיל המרהיב וההשפעה הנצחית שלו על עולם האופנה ועל איב סן לורן, ויויאן וסטווד, ורה וונג ומעצבים נוספים.

הסיפור שלי: תל אביב, ניו-יורק ובחזרה

הצצה בלעדית אל מסעה האישי של יערה קידר שיעבור ב שלוש תערוכות שאצרה: ״ז׳ה טם רונית אלקבץ״ (2018), ״הנשף״ (2021) ו״אלבר אלבז: מפעל החלומות״ (2022). בהרצאה תספר יערה על תהליכי היצירה הארוכים והמורכבים, על גילויים מרגשים ועל הכוחות המניעים היסטוריונית ואוצרת אופנה בדרך לקריירה בין-לאומית. באחת ההרצאות האישיות ביותר שלה, תחשוף יערה את הטלטלות בדרך, את המפגש שבין המתוכנן למפתיע, את הכישלונות וההצלחות, ואת הטעויות שהתבררו כדבר הנכון ביותר לעשות.

העולם כבר לא שייך (רק) לצעירים: אופנה ללא גיל

האם אנחנו בפתחו של עידן חדש באופנה, שבו לגיל אין משמעות ולסטייל אין תאריך תפוגה? האם עולם האופנה התבגר וחדל מלסגוד רק לצעירים? האם סגנון וטרנדים הם טריטוריה של מי שמסתכלים קדימה או של מי שמבינים היטב את העבר? בעשור האחרון חל שינוי תפיסתי שפרץ את מגבלות הגיל ופינה את הבמה האופנתית לנשים בכל הגילים. אייקון האופנה הניו-יורקי אייריס אפפל חגגה את החיים עד יומה האחרון בגיל 102 וחצי, בדרך עצרה לרגע על שער ״הארפרז באזר״ והותירה אחריה מורשת מופלאה של צבע ושיק. השחקנית הבריטית מגי סמית השיקה בגיל 89 קמפיין חדש למותג העל לואווה. הן ואחרות מלמדות אותנו שאופנה אינה עניין לצעירים בלבד. יערה קידר בהרצאה על-גילית וחוצת דורות.

״אם אלבש בז׳, איש לא ידע מי אני״- אופנה ומלכת אנגליה

במשך 70 שנות מלכותה אחזה המלכה אליזבת השנייה בתפיסה אופנתית ברורה: המלכה צריכה לבלוט. היתה לה אמונה עמוקה בכוחה של שפת האופנה, והיא ביטאה דרכה לא רק אמירה אסתטית אלא גם עמדות פוליטיות ומוסריות. בהרצאה תחשוף יערה קידר את הסיבה הנוגעת ללב שהנחתה את תפיסתה של המלכה, ואיך היא עיצבה בקפידה את הופעותיה שנעשו לערוץ תקשורת גם למסרים סודיים. נגלה איך בין שמירה על מסורת המלוכה הבריטית ובין עיצוב תדמית מעודכנת, הפכה המלכה את הבחירות האופנתיות שלה לכלי המשדר יציבות וכוח, אך גם חמלה והומור. נצלול אל ארון הבגדים המלכותי כדי להבין איך הפכה המלכה למקור השראה לנשים חזקות ברחבי העולם ולמיטב המעצבים כמו ויויאן וסטווד ובית גוצ׳י.

אופנה וכדור הארץ

האם אופנה יכולה לעזור לנו להציל את העתיד? מה עתידה של האופנה? האם היצירתיות של עולם האופנה תמצא גם את הדרכים ליצור אופנה מקיימת? האם אופנה מקיימת תפגע ביכולת לעצב וליצור? האם מעצבים יאלצו לבחור בין שני הצדדים או יוכלו לשלב ביניהם? בהרצאה נגלה מי פועל ביצירתיות ומחוץ לקופסה, כדי לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית וכדי ליצור אופנה מקיימת. נלמד על המורכבויות ועל התהליכים המרתקים שעוברת תעשיית האופנה בדרכה ליצור עתיד ירוק יותר.

אופנה מבעד לעדשה של מאן ריי

שמו של מאן ריי נקשר לרוב בדאדא ובסוריאליזם, אך ההרצאה תגלה דווקא את הצדדים המוכרים פחות בסיפורו. ריי היה אחד מצלמי האופנה הראשונים והחשובים, ומהלך חייו מחבר בין אופנה לאמנות באופן לא שגרתי. צילומי האופנה המבריקים שלו מצאו את מקומם בין דפי הווג, ושנים אחר-כך קראו תיגר על גבולות התחום ונמכרו כיצירות אמנות. בהרצאה נשוחח על אישיותו האניגמטית, על מה שהקפיד להסתיר ועל סלידתו דווקא מעולם האופנה שבו נחל הצלחה מסחררת. נדבר על מערכת היחסים המורכבת עם הדוגמנית והצלמת לי מילר, ועל סיפור החיים המרתק שלה. על העבודה המשותפת ועל הטכניקות המהפכניות שגילו בטעות וחוללו מהפכה בצילום.

אופנה: הסופרסטאר של המוזיאונים

איך נכנסה האופנה אל המוזיאונים מהדלת האחורית והפכה למלכת המוזיאון? מדוע בעבר סגרו המוזיאונים את דלתותיהם בפני תערוכות אופנה? עד לאחרונה נחשבה האופנה ל״כבשה השחורה״ של עולם האמנות, אך דווקא בעשור האחרון הפכו תערוכות אופנה ברחבי העולם לשוברות הקופות של המוזיאונים. הצטרפו למפגש שלם שכל כולו הצצה אל מאחורי הקלעים של התחום, אל הסודות ואל הסיפורים שארוגים בין חוטי הבגדים שאנחנו לובשים ומספרים על הקשר המרתק בין אופנה ואמנות.

אלכסנדר מקווין: נסיך גאות ושפל

אחד מרגעי השיא במפגש שבין אופנה למוזיאונים היה התערוכה "Alexander McQueen: Savage Beauty" שהוצגה בשנת 2011 – שנה בלבד לאחר מותו של המעצב הבריטי אלכסנדר מקווין. ילד הפלא של עולם האופנה החל את דרכו בשולחן החייטות בלונדון, המריא כמטאור בשמי האופנה העולמיים וזכה לתהילה על יצירתו החדשנית ופורצת הדרך. יחד עם יערה קידר נצא למסע אפל אל לב ליבה של יצירתו מלאת הדמיון והפרובוקטיביות, נעבור דרך העיצובים האיקוניים שלו, תצוגות האופנה המרעישות והמשחק המסוכן ששיחק על הגבול שבין אופנה לאמנות. זהו סיפור על עלייתו ונפילתו של נסיך הגאות והשפל, על קריאת התיגר שלו על מוסכמות אופנה ועל אידיאל היופי, ועל גאונות חד-פעמית.

בלנסיאגה: אמנות הקוטור

קריסטובל בלנסיאגה, מעצב האופנה הספרדי-בסקי, הקים את אחד מבתי האופנה המצליחים בעולם. אדריכל ההוט קוטור החידתי והמסתורי הסעיר את מעצבי העילית של פריז וחתר תחת מוסכמות האופנה הצרפתית. בלנסיאגה היה אספן נלהב של אמנות ובעל יכולת פלאית לתרגם אותה לאלמנטים עיצוביים שובי לב. יערה קידר מספרת את סיפורו הייחודי של בית האופנה, ההשפעה העמוקה של המורשת והאמנות הספרדית, השפה הייחודית שיצר, הצלליות המרגשות ויוצאות הדופן, ההצלחה המסחררת והפרישה המפתיעה של מעצב מבוקש שנותר נאמן לעצמו. מסע שמתחיל בעיירת דייגים קטנה בספרד ומגיע עד גלגולו הנוכחי של המותג בהובלת המעצב המשפיע והשנוי במחלוקת דמנה וסאליה.

גוסטב קלימט: להלביש את האישה בזהב

סיפור חייו הסוער של גוסטב קלימט, אחד מהאמנים המהפכניים בהיסטוריה, נע בין נשים, מאגיות, עירום וחושניות. המעבר בין המאות, מהפכות התקופה ותהפוכות האופנה משתקפים מהדיוקנאות עוצרי הנשימה שהותיר אחריו ומחביאים סודות של אהבה. סיפורו של קלימט הוא רכבת הרים: עיסוק חתרני במעמד האישה ובנשים חזקות, המלחמה בממסד האקדמי, הרצון לנפץ טאבו, המשיכה לעסוק בתת-הכרה והשקיעה אל יצירה טוטאלית. וכמובן, אהבת חייו המסתורית אמילי פלוגה. את כל אלה מלווה הדיאלוג הייחודי שלו עם צבע הזהב שצולל אל ילדותו ונושא עמו משמעויות ביוגרפיות עמוקות. יערה קידר בהרצאה שהיא זהב טהור.

דייויד בואי: FASHION!

בואי היה מוזיקאי ענקי, פרפורמר, שחקן, מפיק ואפילו צייר. ונוסף לכל אלה, הוא היה גם אגדת אופנה. ההרצאה תחגוג את דמותו של אחד מהאייקונים הגדולים באופנה, תחשוף את תהליך היצירה מאחורי הופעותיו ותסמן את הדמויות והתלבושות שפרצו מוסכמות והשפיעו על החברה, התרבות והאופנה. נחקור את הכוח של בואי ואת הסיבה שהיה מקור השראה בלתי פוסק למעצבים כמו קנזאיי יממוטו היפני ואלכסנדר מקווין הבריטי. ננסה להבין את סוד קסמו של אמן הדמויות והתלבושות שממשיך להשפיע על יצירתם של רבים גם שנים לאחר מותו. דרך תערוכת האופנה "David Bowie Is", שנולדה מהאוסף העצום שלו, נטייל בין תחנות חייו אל מעמקי סגנונו הייחודי ותפיסתו פורצת הדרך על אופנה, על מגדר ועל העתיד.
bottom of page